Du er her:
Forside
> Lun æble-karrysuppe med chokoladeravioli og grøn æblesorbet
Lun æble-karrysuppe med chokoladeravioli og grøn æblesorbet
Print med billeder
Print uden billeder
(Dessert til 4 personer)
Æble-karrysuppe:
3 ¾ dl æbleiuice
1 ¼ dl piskefløde
1 ¼ dl sødmælk
1 dl pasteuriserede æggeblommer
40 g sukker
1 tsk karry
2 æbler i små tern
Ravioli:
250 g hvedemel
4 æggeblommer
1 hel æg
1 spsk cacao
1 spsk olie.
1 æg til pensling
2 spsk sukker
Ganache:
50 g chokolade
1 dl piskefløde
Grøn æblesarbet:
5 grønne æbler (GrannySmith)
2 ½ dl vand
250 g sukker
50 g glukose
Saft af 2 lime
Æble-karrysuppe: Reducer æble
ju
ice til ⅔.
Kog mælk og fløde op.
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Hæld lidt af den varme mælk/fløde i æggeblommerne under kraftig piskning, tilsæt resten af mælken, hæld blandingen tilbage i gryden over lav varme og pisk konstant, til suppen begynder at tykne.
Pisk den afkølede æble
ju
ice i suppen til sidst og smag til med karry. Server med små tern af æbler i suppen.
Ravioli: Ælt hvedemel, æggeblommer, 1 æg, cacao og olie sammen på køkkenbordet til en glat og smidig de
j.
Læg pastade
je
n i en plastikpose og lad hvile på køl minimum 30 minutter.
Ganache: Kog fløden op, tag den af varmen, tilsæt chokoloden og pisk, til den er smeltet.
Stil ganachen på køl, til den harsat sig.
Rul de
je
n ud i en pastamaskine, start på nr. 1 og slut på nr. 6 (silketynde plader).
Stik pastade
je
n ud i rondeller a 6 cm i diameter.
Læg en skefuld ganache på hver rondel, pensl med æg omkring fyldet og læg en ny rondel henover, pres de
je
n grundigt rundt omkring fyldet.
Varm 1 l. vand op på kogepunktet med sukker og pocher raviolierne lige under kogepunktet i ca. 5 minutter.
Grøn æblesorbet: Kog vand, sukker og glukose op og stil på køL
Skær æblerne med skræl i mindre stykker og kør dem til
ju
ice på saftcentrifugen.
Band den frlskpressede
ju
ice med den helt kolde sukkerlage og limesaft og kør straks til sorbet på ismaskine.
Hvis man ikke har en ismaskine, stilles blandingen på frost og røres med en ske hver time, til den er luftig og har sat sig.
Anretning: Læg de små æbletern fra suppen i dybe tallerkener, hæld den varme suppe over. og læg varme ravioli i midten.
Server den grønne æblesorbet i en lille skål ved siden af.
Tweet
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Send opskrift til en ven
Feedback
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Lun æblekage med rugbrødslåg og flødeskum
Næste: Lun æbletærte
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.404 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Vanillecremeis
• Islagkage special
• Æblekage med hytteost
• Vanillecremeis
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Marie
Hmm min bund er helt skør - ikke hævet og næsten mere en brun æggekage! Er det korrekt med 6 æg?
masaitsiaq
Ved i hvorfor det hedder Amagerkotelet?
Per Larholm
Spørgsmålet er bare - hvor får man frisk svineblod til at lave retten af ???
madABC.dk
Hej John. I opskriften står der at kyllingen skal være grillet. Så er den "gennemstegt" og ikke "gennemkogt". Og jo Kyllingegratin...
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?
Ja, de er gode for mig
Nej, de er for svære at holde
Der er ikke nogen der skal blande sig i, hvad jeg skal spise
Jeg kender dem ikke
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...