Logo

Lun æbletærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Mørdej:
3 dl hvedemel
½ dl sukker
100 g koldt smør
1 æggeblomme
 
Fyld:
8 store æbler
3 spsk vand
1 ½ dl sukker
½ dl cognac
25 g smør
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljesukker
 
Glasur:
1 dl abrikosmarmelade
1 spsk vand
 
Ælt mørdejen sammen, og lad den hvile koldt.
Skræl 6 æbler, skær dem i både og fjern kærnehuset.
Kog vand, sukker, cognac, smør, citroncaft og vaniljesukker sammen i en
gryde.
Tilsæt æblebådene og kog dem til mos under låg.
Kog tilsidst æblerne uden låg hvis der er for meget væde.
Rul mørdejen ud til en stor tærteform, og forbag den i 10 minutter ved
170ºC.
Kom æblemosen i trærtebunden.
Vask de 2 sidste æbler, skær dem i tynde både og læg dem som et
mønster på mosen.
Drys med sukker og dryp med lidt citronsaft.
Bag tærten yderlig til æblerne har fået farve og er bløde.
Tag tærten ud.
Kog marmeladen op med vand og sigt den.
Pensel tærten med marmeladen.
Server tærten med frisk pisket flødeskum.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?