Logo

Lun æblekage med makroner og nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 kg æbler
1 dl vand
10 tynde strimler af citronskal (usprøjtet)
1/2 dl sukker
1/2 stang vanilje
1 dl lyse rosiner
 
Makron/nøddelåg:
6 tvebakker
6 makroner
50 g grofthakkede hasselnødder
50 g grofthakkede mandler
75 g mørk farin
50 g smør
 
Tilbehør: flødeskum
 
Æbler skrælles og kernehuse fjernes.
Skæres i mindre stykker og dampes møre i lidt vand tilsat citronskal,
sukker og vaniljestangen, som er flækket.
Den flækkede vaniljestang og citronskallerne tages op, når mosen er afkølet lidt.
Æblemosen blandes med rosiner og bredes ud i et smurt ovnfast fad.
Tvebakker og makroner knuses og blandes med hasselnødder, mandler og farin.
Blandingen ristes et kort øjeblik i smør på en pande.
Bredes derefter ud over æblerne.
Bages i ca. 20 min. ved 200°C til overfladen er gylden, sprød og knasende.
Serveres lun med flødeskum.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bær- og mandelclafoutisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nougatparfait 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• ChokoladeparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bær- og mandelclafoutisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os