Logo

Lun mandelkage med kanelcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
100 g mandelmasse
1 æg
1 spsk flydende honning
1 dl piskefløde
20 g smuttede mandler
smør til formen

Kanelcreme:
2 dl piskefløde
kanel og flormelis efter smag

Mandelmassen røres med det Letpiskede æg – med lidt forsigtighed kan det gøres i en blender.
Honning og letpisket fløde røres i og til sidst vendes mandlerne i dejen.

Kommes i en velsmurt springform og bages ved 160ºC i ca. 20 min.
Man kan jo prøve om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i – der må ikke hænge dej ved.

Kagen bør serveres varm eller lunken – gerne pyntet med flormelis der sigtes over.

Til kagen serveres også:

Kanelcreme:
Fløden piskes til let skum. Kanel og flormelis piskes gradvist i efter smag.
Tips:Server kannelurernen kuglet op til den lune kage.
Som et smukt supplement kan man servere en frisk figen til hver, skåret ud i kvarte.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.134 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Koldskål à la JanetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Banan "pizza" med honningflødeSjov dessert hvor butterdej bruges som en slags pizzabund, hvorpå der kommer banan og...
• Mad med melonerNyd de friske og velsmagende meloner i sommermaden. De er pragtfulde både i salater og som...
• Koldskål bananKoldskål er en kold og sød suppe lavet af kernemælk, æg, sukker og her banan. Koldskål...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os