Logo

Lun rabarbertærte med jordbær på mandelbund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Der er ikke noget i vejen for at tilberede en stor tærte i en almindelig form, som bunden for­bages i. Men desserten bliver mere elegant, hvis man anskaffer sig 4 bageringe af rustfrit stål med en diameter på ca. 8 cm.
Tærten skal glaseres på toppen, og det gøres nemmest med en lille gasbrænder, som kan købes for et par hundrede kroner. Begge dele forhandles i specialbutikker for køkkentøj.

(4 personer)



200 g rabarber
200 g jordbær
100 g sukker
Fint rørsukker til glasering
Pynt: Extra rabarber, jordbær, citronmelisse
 
Mandelbund:
40 g hakkede mandler
40 g rå marcipan
40 g hvedemel
1 æg
80 g sukker
80 g smør
 
Tilbehør: Fx Vaniljeis
*

 
Rabarber skæres i små skiver på skrå.
Jordbærrene skæres i kvarter.
100 g sukker koges op med 1 dl vand, og rabarberne pocheres heri i 2-3 minutter, tages op og løber af i sigte.
Jordbærrene pocheres i samme lage 1-2 minutter, tages op og løber af.
Lagen afkøles og gemmes - brug den til at marinere ekstra fintskårne rabarber og jordbær i en times tid til at pynte desserten med.
 
Mandelbunde: Smørret smeltes, og alle ingredienserne blandes til en ensartet masse - det er nemmest med en håndmikser.
Dejen smøres ud på bagepapir i ca. 3 mm's tykkelse og bages 8-10 minutter ved 175°. Afkøles.


Med ringene udstikkes fire bunde (de skal blive i ringene).
Herpå fordeles rabarber og jordbær, og tærterne bages yderligere i 7-8 minutter ved 180°.
Tærterne tages ud af ringene, og på toppen drysses et fint lag rørsukker, som glaseres enten med en gasbrænder - eller meget tæt under ovnens grill - hold hele tiden øje med, at de ikke brænder sorte.


Anrettes på tallerkener med råmarinerede jordbær og rabarber.
Kan pyntes med citronmelisse.
Vaniljeis kan evt. serveres til.
 
Tips: Umiddelbart skulle man tro, at syren fra rabarber og jordbær ville kræve mere syre i vinen. Men den kommer nok hjem i kraft af mandelbunden, der lægger en god dæmper på frugtsyren og afrunder desserten smukt.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.886 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her