Logo

Mandelkage m/chokolademousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mandelbund:
200 g Mandler
160 g Flormelis
4 Æg

Mousse:
250 g Ren mørk chokolade
4 Æggeblomme
½ dl Cognac eller Whisky
7 dl Piskefløde

Pynt:
50 g ren mørk chokolade

Sæt ovnen på 200°.
Læg bagepapir (fint klippet til) i en springform.
Smut mandlerne. Mal dem i en kværn. Bland m/flormelis. Pisk æggehviderne meget stive og vend i mandelmassen. Kom dejen i springform og bag på næstnederste rille i 20-25 min. Lad den blive kold i formen.
Smelt chokolade i vandbad. Pisk fløden stiv. Bland spiritus i chokoladen. Køles meget ned (25-30°). Rør æggeblommerne i chokolademassen et ad gangen. Bland ⅓ del af flødeskummet i massen og rør godt rundt. Hæld chokoladeblandingen i resten af flødeskummet. Hæld moussen i springformen; ovenpå bunden. Stil koldt i 6 timer (køleskab) eller en time i fryseren. Pynt med den smeltede chokolade. Stil koldt igen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?