Logo

Mandelkage m/chokolademousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Mandelbund:
200 g Mandler
160 g Flormelis
4 Æg

Mousse:
250 g Ren mørk chokolade
4 Æggeblomme
1/2 dl Cognac eller Whisky
7 dl Piskefløde

Pynt:
50 g ren mørk chokolade

Sæt ovnen på 200°.
Læg bagepapir (fint klippet til) i en springform.
Smut mandlerne. Mal dem i en kværn. Bland m/flormelis. Pisk æggehviderne meget stive og vend i mandelmassen. Kom dejen i springform og bag på næstnederste rille i 20-25 min. Lad den blive kold i formen.
Smelt chokolade i vandbad. Pisk fløden stiv. Bland spiritus i chokoladen. Køles meget ned (25-30°). Rør æggeblommerne i chokolademassen et ad gangen. Bland 1/3 del af flødeskummet i massen og rør godt rundt. Hæld chokoladeblandingen i resten af flødeskummet. Hæld moussen i springformen; ovenpå bunden. Stil koldt i 6 timer (køleskab) eller en time i fryseren. Pynt med den smeltede chokolade. Stil koldt igen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.072 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fersken trifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ris à l'amandeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Frugt marineret i hyldeblomstEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fersken trifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os