Logo

Marengsreder med citruskompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Marengsreder med citruskompot

 

Super lækker opskrift på marengsreder med appelsin og citron. En skøn og sommerlig kage, som passer perfekt til dessert eller kaffe.

Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 55 min. Ikke fryseegnet. 1 person.

 

#

2 pasteuriserede æggehvider

75-100 g sukrin (eller sukker)

et lille nip salt

et nip vaniljekorn

1 tsk lys eddike

 

Citruskompot:

1 økologisk citron

1 økologisk appelsin

25 g sukrin

½ vaniljestang

1 tsk maizenamel

*

 

Pisk æggehviderne meget stive.

Kom sukrin, salt, vaniljekorn og eddike i og pisk, til det er helt fast.

Læg bagepapir på en bageplade og læg æggehvidemassen i store klatter.

Lav en fordybning i hver.

Du kan også komme massen i en sprøjtepose og sprøjte massen ud i 'reder'.

Bag dem i en varm ovn ved 160 °C i ca. 45 min., til de er gyldne.

Tag dem ud af ovnen og afkøl dem på en rist.

 

Riv skrællen af citrusfrugterne.

Skær fileter ud af frugten og kom dem i en skål.

Pres saft af resten og kom den i en gryde med skrællen, sukrin og flækket vaniljestang.

Kog på lavt blus i et par minutter.

Udrør maizenamelet i vand og rør det i saften.

Kog igennem, til det tykner.

Tag gryden af varmen og vend citrusfileterne i.

Server marengsene med citruskompotten.

 

Tips: Server is sammen med marengsrederne. Marengsene kan gemmes i en kagedåse i et par dage.

 

Kalorier

 

114 kcal

Protein

99

30 ½

Kulhydrat

189

59 ½

Fedt

1 9

11 ½

Kostfibre

39

 

 

Månedens slanketip:

En sund og mættende frokost medvirker til at nedsætte den ulvehunger, der kan opstår om eftermiddagen. Så det er afgørende for dit vægttab, at du ikke springer frokosten over eller vælger en usund og kalorietung version.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Appelsinsalat med valnødderDenne dejlige dessert er hurtigt lavet og er en frisk afslutning på et godt måltid
• AppelsinfromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsinsalat med valnødderDenne dejlige dessert er hurtigt lavet og er en frisk afslutning på et godt måltid
• Arme riddere med æblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!