Logo

Melonsorbet eller ispinde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Melonsorbet eller ispinde

 

Nyd de friske og frugtige meloner i isen. De er pragtfulde både i sorbet eller som ispinde, eller begge dele. Giver ¾ liter is eller 12 små ispinde. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 8 timer.

 

#

1-2 meloner (honning, galia eller cantaloup)

½ stang vanilje

3 spsk citron- eller limesaft

1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)

3 spsk sukker

*

 

Befri melonen for frø og skal, og skær den i terninger - der skal være 400 g.

Læg dem i en frysepose i fryseren natten over.

 

Næste dag: Tag melonen ud af fryseren, og lad den tø i 10-15 min.

Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i, til det bliver en blød marengs.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kør de frosne melonstykker til mos med vanilje og citrussaft i en foodprocessor.

Vend melonmosen sammen med marengsmassen, og frys i plastbøtte eller ispindeforme.

 

Tips: Hvis du ikke har ispindeforme, kan du bruge små glas eller kopper og stikke træpinde i.

 


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.352 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her