Logo

Mousse au chocolat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
200 g mørk chokolade af god kvalitet 66% kakao eller over
3 dl piskefløde
6 æggeblommer, pasteuriserede
6 æggehvider, pasteuriserede
80 g rørsukker
 
Hak og smelt chokoladen over vandbad. pisk fløden næsten stiv. Pisk
æggeblommerne grundigt, inden halvdelen af sukkeret tilsættes.
(massen bliver mere luftig når blommerne først piskes uden sukker).
Pisk hviderne lidt luftige, tilsæt derefter resten af sukkeret og pisk
hviderne helt stive og glatte.
Rør hurtigt chokoladen sammen med blommerne, det skal gå rimeligt hurtigt.
Tilsæt derefter hvider og fløde på skift, lidt efter lidt, rør ikke for meget i massen, det vil få den til ar skille.
Kommes i 4 glas, en skål eller forme og stilles på køl 3-4 timer.
 
Tips: ønskes der mere bid, kommes der hakket chokolade i moussen,
Det giver et flot farvespil til den mørke mousse at servere bærcoulis til:
blend 250 g bær (ikke for sure bær) med 80 g sukker, til massen er
ensartet og blank, sigt den for kerner.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?