Logo

Nøddemarengs med bitter nougatcreme og brombærcoulis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Nougatcreme:
150 gram usaltet smør
75 gram bitter chokolade
50 gram flødechokolade
50 gram blød nougat
saften af 1 appelsin
lidt sirup
 
Nøddemarengs:
6 æggehvider
150 gram sukker
100 gram hassel­nøddemel (pulveriserede nødder)
100 gram mandelmel (pulveriserede mandler)
 
Brombærcoulis:
500 gram brombær
300 gram sukker
lidt vand
 
1. Smørret piskes til skum over svag varme, tilsættes den smeltede chokolade og nougat samt appelsinsaft og sirup.
Cremen piskes kraftigt et par minutter, stilles til afkø­ling og piskes atter igennem en gang.
2. Æggehvider og sukker piskes godt, til massen dan­ner "bånd". Nøddemel og mandelmel vendes i.
Massen smøres i et tyndt lag ud på en bageplade dækket med bagepapir og bages ved 150ºC i 25 minutter og afkøles.
3. Brombær, sukker og eventuelt lidt vand koges til en jævn konsistens. Massen moses gennem en sigte, koger atter op og tilsættes, hvis den er for tyk, lidt vand.
4. Marengsbunden skæres i flere ens stykker.
Cremen smøres på lagene, der lægges lagvis.
Drysses eventuelt med cacao, flormelis eller chokolade spåner. Brombær­coulis'en anrettes omkring kagen.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.775 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Banan-squashkageDejlig kage med banan og squash der kan serveres som dessert eller måske til...
• Marcipanis med vodkaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brødbudding med citron og rosinerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banan-squashkageDejlig kage med banan og squash der kan serveres som dessert eller måske til...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!