Logo

Nøddemazarinkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

Mørdej:        
140 g fintmalet speltmel (hvedemel kan bruges, men spelt er bedre)
45 g sukker
½ æg
100 g smør
 
Fyld:           
100 g mandler                 
1 ½ æg   
65 g sukker
90 g blød nougat
80 g klaret smør
 

* Tilberedning

Mørdej:
Det bløde smør røres med sukker.
Bland hvedemel i og vend ægget hurtigt i.
Sættes koldt mindst en time.

Fyld:
Smut mandlerne og hak dem, skal ikke finmales.    
Smelt smørret og lad afkøle.
Pisk æg og sukker luftigt, bland afkølet smør og mandler forsigtigt i.
Bages midt i ovnen ved 175 °C i 35-40 minutter eller ved 165 °C i varmluftsovn.


Topping:

Nougat skæres i skiver og lægges på den varme kage.
Når den er smeltet fordeles den forsigtigt på kagen og dernæst roteres kagen, så overfladen bliver jævn og blank. Pyntes med mandler.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her