Logo

Nøddemazarinkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørdej:        
140 g fintmalet speltmel (hvedemel kan bruges, men spelt er bedre)
45 g sukker
1/2 æg
100 g smør
 
Fyld:           
100 g mandler                 
1 1/2 æg   
65 g sukker
90 g blød nougat
80 g klaret smør
 
Mørdej:
Det bløde smør røres med sukker.
Bland hvedemel i og vend ægget hurtigt i.
Sættes koldt mindst en time.
Fyld:
Smut mandlerne og hak dem, skal ikke finmales.    
Smelt smørret og lad afkøle.
Pisk æg og sukker luftigt, bland afkølet smør og mandler forsigtigt i.
Bages midt i ovnen ved 175°C i 35-40 minutter eller ved 165°C i varmluftsovn.

Topping:

Nougat skæres i skiver og lægges på den varme kage.
Når den er smeltet fordeles den forsigtigt på kagen og dernæst roteres kagen, så overfladen bliver jævn og blank. Pyntes med mandler.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.097 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kirsebærrand med mandelskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsin-nøddeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kærnemælkskoldskål med jordbærNyd en forfriskende kærnemælkskoldskål med skiver af søde jordbær
• Kirsebærrand med mandelskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os