Logo

Nougat og daddelkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gateau au nougat et dattes - 8-10 personer

Mørke genoisebunde:
5 æg
100 gr sukker
160 gr hvedemel
20 gr cacao

Nougat og daddelmousse:
5 cl rom
¾ l piskefløde
150 gr nougat
200 gr friske dadler
100 gr ristede mandelflager (til pynt)
1 citron som saft

Genoisebunde:
Æg og sukker piskes hvidt. Det sigtede hvedemel og cacao vendes forsigtigt i.
Bages i smurt springform ved 190º i ca. 40-45 min.

Mousse:
Dadler befries for skind og sten, køres i blender med nougat. Vendes i den stiftpiskede
flødeskum. Skal smages til med citronsaft og rom.

Anretning:
Den bagte bund deles i 3. To af bundene smøres med moussen. Kagen lægges sammen og
med en rest mousse smøres kagen hele vejen rundt. På toppen smøres med en lille smule flødeskum.

Til sidst beklædes kagen med let ristede mandelflager.

TIPS: Kan serveres med lime eller citronsorbet eller anden frisk is/sorbet. Appelsin/mango salat smager også godt til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.940 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her