Logo

Nougatmousse med Kumquatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

250 g nougat
250 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
5 dl piskefløde
100 g hasselnødder
4 blade husblas
 
Sauce:
100 g kumquats
3 dl appelsinsaft
75 g rørsukker
1 vaniljestang
Maizena
 
Rist nødderne i ovnen ved 200°C i 6-7 minutter. Gnid hinderne af, når de er blevet kolde og hak dem fint.
Læg husblas i blød i koldt vand i 8-10 minutter.
Skær nougat og chokolade i små stykker.
Kom halvdelen af fløden i en gryde, kog den op og tag gryden af varmen.
Knug væden af husblassen og opløs den i fløden.
Tilsæt chokolade og nougat og rør til alt er opløst.
Rør ca. 2/3 af nødderne i. Pisk resten af fløden til skum og vend den i den afkølede chokoladeblanding.
Kom cremen i ringforme eller i små kopper foret med film og lad den køle af i mindsst 2 timer.
Pynt moussen med resten af nødderne.


Sauce: Kom saft, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring blandingen til kogepunktet. Jævn saucen med Maizena, tilsæt skivede kumquats og køl saucen af.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.050 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbærdessert Eton MessDenne dessert kaldes "Eton mess" og er en engelsk klassiker. Den stammer fra kostskolen...
• Æbleskiver 1952Æbleskiver som de skulle være i 1952 - De serveres med sukker, æblekompot eller syltetøj....
• Karamel crunch og fersken på chokobundEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærdessert Eton MessDenne dessert kaldes "Eton mess" og er en engelsk klassiker. Den stammer fra kostskolen...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os