Logo

Omelet fra Normandiet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


#

6 æg
3 æbler
100 g smør
1/4 dl calvados
2 spsk sukker
salt


Skræl 3 fine æbler, fjern kernehuset og skær i tynde skiver.
Hæld nogle dråber calvados herover.
Smelt halvdelen af smørret i en dyb pande, kom æblerne heri, lad dem stege under stadig omrystning.
Æblestykkerne skal være helt bløde - men ikke brune.
Pisk æggene, tilsæt en knsp salt og 1 spsk sukker.
 
Smelt resten af smørret på en pande, hæld æggemassen ud på panden.
Så snart æggene begynder at stivne, bredes æblestykker ud over omeletten.
Steg den færdig, fold den sammen og lad den glide over på et ovnfast fad.
Strø resten af sukkeret over omeletten ­sæt fadet i en varm ovn nogle øjeblikke.
Op­varm calvados i en kasserole: i serverings­øjeblikket overhældes omeletten med den varme calvados og der flamberes.


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.322 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Omelet med grønsagsfyldHer er en portionsomelet med grønsagsfyld. Med æg og lidt andre råvarer er det ganske let...
• Spejlæg i peberfrugtSpejlæg er godt både morgen, middag og aften. Her er en sund og sjov variation med...
• Asparges og smilende ægKog de friske æg så bløde, at de fungerer som sauce. Det er en dejlig ret på alle tider af...
• Kiwi mousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os