Logo

Ovnbagt ananas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Gratin d'ananas - 4 personer

1 frisk ananas
3 passionsfrugter
5 cl kirsh (kirsebærbrændevin)

Sabayon:
4 æg (delt i blommer og hvider)
1 dl piskefløde
70 gr flormelis
1 appelsin - saften

Lagkagebund (ell. tærtebund)

Saften fra appelsinen kommes i en gryde sammen med æggeblommerne og piskes til en let og luftig creme under meget svag varme.
Æggehviderne piskes stive med 20 gr flormelis og lidt salt.
Fløden piskes stiv med 50 gr flormelis. I den atkølede sabayon vendes marengsmassen og flødeskum forsigtigt ind.
Ananas skrælles og skæres i skiver. Passionsfrugterne deles og kernerne tages ud.

I et ovnfast fad lægges den 1 1/2 cm tykke lagkagebund. Henover anrettes den skivede ananas, uden stok, og passionsfrugterne drysses henover. Den færdige sabayon fordeles henover og gratineres i ovnen under grill indtil den har en pæn lysebrun farve.

Anretning:
Serveres i fadet overhældt med lun kirsh (kirsebærsnaps) og flamberes ved bordet.

Tips: Frugter som fersken, abrikos, mango, banan eller skovjordbær kan også bruges til desserten.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.261 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tiramisu med frugt – portionsanrettetUdgangspunktet er en klassisk italiensk Tiramisu, dvs. en bund af opblødte Ladyfingers og...
• HyldesorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vindruesalat med ingefærcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tiramisu med frugt – portionsanrettetUdgangspunktet er en klassisk italiensk Tiramisu, dvs. en bund af opblødte Ladyfingers og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os