Logo

Påskekage med butterdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g butterdej
2 tsk sukker
25 g mandler, smuttede og groft hakkede

Creme:
2 dl stærk kaffe
1 spsk hvedemel
2 spsk sukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde, pisket til flødeskum

Pynt:
Små kulørte sukkeræg

Butterdej i plader lægges i en stabel.
Den rulles ud til en cirkel med cirka 30 cm. i diameter.
Lad den hvile i 20 min. ellers trækker den sig meget sammen under bagning.
Læg dejen på bagepapir på en ovnplade.
Prik den med en gaffel.

drys med sukker og mandler.
Bag midt i en forvarmet ovn 225º i 20-25 min, til den er gylden, sprød og hævet flot op.
Afkøles på rist.

Mens dejen hviler og bages koges cremen i en lille kasserolle.
Pisk ingredienserne sammen undtagen fløden.
Sæt kasserollen over jævn varme og giv cremen et langsomt opkog under stadig omrøring.
Kog 1 min, for at fjerne melsmagen.
Fjern kasserollen fra varmen.
Afkøl cremen, rør i den af og til, så der ikke dannes skind.

Pisk fløden og vend den i cremen.

Flæk butterdejsbunden i 2 lag.
Læg cremen imellem.
Pynt med kulørte sukkeræg
Tips: Både butterdejsbunde og creme kan laves i forvejen.
Kagen lægges sammen lige inden servering, ellers bliver bundene bløde.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her