Logo

Pære med hvid darjeeling og kakaosorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 cov.

Pære;
4 stk Conference pære
200 g Ahorns sukker
5 g Hvid darjeeling (pulveriseret)

Pæren skrælles og skæres i tynde skiver. I et ovnfast fad lægges pære, ahorns sukker og hvid darjeeling a la lasagne og dækkes med alufolie. Nu skal pæren bages ved 120º c i ca. 4 timer indtil den er helt mør. Den afkøles og skæres i passende størrelse.

Hvid darjeeling mousse;
15 g Hvid darjeeling
¼ ltr. Sødmælk
¼ ltr. Piskefløde
70 g Æggeblommer
100 g Ahorns sirup
2 g Husblas

Hvid darjeeling, sødmælk og piskefløde bringes i kog, imens piskes ahorns sirup og æggeblommer til en luftig snap. Når væsken koger tilsættes snapsen og cremen legeres til ca. 80ºc, hvorefter cremen afkøles under omrøring og sigtes. Mens cremen stadig er lun tilsættes den udblødte husblas. Når cremen er fuldstændig kold, kommes den på de meget populære zifon flasker og gives 2 patroner.

Kakaosorbet;
1 ltr. vand
200 g sukker
70 g honning
190 g kakao pulver
170 g chokolade 67%

Vand, sukker, honning og kakao bringes i kog i ca. 1 min. hvorefter chokoladen tilsættes og sorbeten afkøles. Når kold køres den på ismaskinen. Nemmere kan det ikke være…

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.511 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her