Logo

Pærer Belle Helene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pærer Belle Helene

 

Belle betyder smuk og denne klassiske dessert er virkelig både smuk og lækker.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min. 4 personer

 

#

Pocherede pærer:

4 pærer

2 dl vand

125 g sukker

1 vaniljestang

½ citron

Chokoladesauce:

1½ dl piskefløde

150 g mørk chokolade

evt. lidt sukker

 

Endvidere:

½ liter god vaniljeis

citronmelisse til pynt

*

 

SKRÆL pærerne, og fjern kernehusene fra bunden med spidsen af en skrællekniv eller et melonjern.

 

KOG vand, sukker, flækket vaniljestang og citron i 5 min.

Læg pærerne i sukkerlagen, og lad dem simre ved svag varme, til de er møre mærk efter med en kniv eller kødnål.

Lad dem køle af i sukkerlagen.

 

CHOKOLADESAUCE: Giv fløden et opkog.

Knæk chokoladen i små stykker, og rør dem i fløden lidt ad gangen.

Smag eventuelt til med sukker.

Hold saucen varm i et vandbad.

 

ANRET de afdryppede pærer med vaniljeis og lun chokoladesauce.

Pynt med citronmelisse.

 

VARIATIONER: Kog eventuelt fløden til chokoladesaucen med hele krydderier, som kanel, allehånde eller vanilje.

Eller smag den færdige sauce til med friskhakket mynte, myntedråber, fintrevet appelsinskal, cognac eller likør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.364 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her