Logo

Pærer Belle Helene - Pocherede pærer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pærer Belle Helene - Pocherede pærer


Pære Belle Helene er en klassisk og nem dessert - smager skønt med vanilje-syltede pærer, lun chokoladesauce og vaniljeis - få opskriften her.


#

4 mellemstore pærer (gerne williams eller conference)
1 vaniljestang
1 l. vand
400 g sukker
1 citron (saften af)

Flødeis
5 dl fløde 38 %
50 g flormelis
1 vaniljestang
6 æggeblommer (1,2 dl-120 g)
2 æggehvider (0,6 dl- 60 g)
100 g sukker
evt chokoladespåner


Chokolade sauce
2,5 dl vand
35 g akaciehonning
1 vaniljestang
250 g mørk chokolade 64 % eller en anden godchokolade
*

Pocherede pærer:
Skræl pærerne og skær dem i halve, fjern kernehuset ved hjælp af en teske.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab marven ud.
Kog vandet op sammen med alle ingredienserne.
Kom pærerne i vandet og pocher dem forsigtigt lige under kogepunktet.

Dæk dem evt. til med et stykke bagepapir.
De er færdige, når man kan stikke en spids kniv midt i og kun føler let modstand.
Husk, pærerne koger videre når lagen er taget af komfuret, så de skal ikke være helt møre, når du tager dem af! Afkøl dem i lagen.

Flødeis:
Pisk fløden stiv og glat.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab marven ud.
Pisk æggeblommerne hvide sammen med 50 g flormelis og vaniljemarven.
Pisk hviderne til en glat marengs sammen med resten af sukkeret.
Vend forsigtigt marengsen sammen med æggesnapsen og fløden.
Frys parfaiten i formen.

Chokoladesauce:
Kom vandet i gryden sammen med honningen.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab marven ud.
Kom stang og marv i lagen.

Giv det hele et opkog og pisk det grundigt igennem.
Tag gryden af varmen. Hak chokoladen fint og pisk den i den lune lage.

Blend saucen med en stavblender og sigt den gennem en finmasket sigte.
Hold den lun, men ikke over 55 ºC.

Tag isen ud af fryseren 10-15 min. inden servering.
Skær den i passende stykker og drys evt med chokoladespåner.
Server isen sammen med den lune chokoladesauce og de pocherede pærer.





Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 688 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pæretærte à la Belle HeleneDesserten er en sprød tærtebund fyldt med vaniljeflødeskum og syltede pærer og serveret...
• Pærer Belle HeleneBelle betyder smuk og denne klassiske dessert er virkelig både smuk og lækker
• Pærekage med chokolade og ingefærEn skøn pærekage med hakkede nødder, mørk chokolade og syltet ingefær. Nyd den til kaffen...
• Æbletrifli med kanelFuldstændig vidunderlig æbletrifli, særligt når de danske æbler er i sæson. Prøv denne...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os