Logo

Pæretærte à la Belle Helene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pæretærte à la Belle Helene

 

Desserten er en sprød tærtebund fyldt med vaniljeflødeskum og syltede pærer og serveret med en lun chokoladesauce.

1 tærte til ca. 8 personer. Arbejdstid: 40 min. Hviletid: ca. 30 min. Bagetid: 25 min.

 

#

Tærtedej:

125 g koldt smør

175 g hvedemel

50 g mandelmel (se TIPS nederst)

1 lille æg

ca. 3 dl tørrede bønner

 

Fyld:

1 stang vanilje

100 g flormelis

2½ dl piskefløde

8 syltede pærer

 

Chokoladesauce:

100 g mørk chokolade

1½ dl piskefløde

*

 

Smuldr smør og mel sammen med mandelmel.

Saml dejen med æg, uden at ælte den.

Lad dejen hvile i køleskab i ca. 30 min.

Rul dejen tyndt ud, og læg den i en tærteform (en aflang eller rund 24 cm i diameter).

Tryk siderne godt til i kanterne med en lille kugle dej.

Prik bunden med en gaffel.

Læg et stykke bagepapir eller stanniol i tærteformen, og hæld tørrede bønner i.

Bag bunden i ca. 25 min. ved 200 °C.

Løft indlægget med bønnerne op af den forbagte tærtebund, og afkøl den.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med flormelis i en skål, og tilsæt piskefløde.

Pisk det til blødt skum, og bred det ud i tærtebunden.

Skær de afdryppede pærer i mindre stykker, og læg dem ovenpå.

Hak chokoladen groft, og smelt den i lun piskefløde.

Server chokoladesaucen til tærten.

 

TIPS: Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 150 °C i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor. Til mere rustikke kager, kan du undlade at smutte mandlerne.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 187 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegte pærer med rørt yoghurtEn nem og hurtig dessert, der ikke tynger alt for meget på kaloriebudgettet. Det er også...
• Syltet pære med hvidvinssorbet og chokoladeganacheDesserten er en nyfortolkning af Belle Helene (pære, is og chokolade)
• PærerPæren er en af efterårets meget populære og anvendelige frugter. Der findes flere sorter...
• FigentærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os