Logo

Pæretærte à la Belle Helene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pæretærte à la Belle Helene

 

Desserten er en sprød tærtebund fyldt med vaniljeflødeskum og syltede pærer og serveret med en lun chokoladesauce.

1 tærte til ca. 8 personer. Arbejdstid: 40 min. Hviletid: ca. 30 min. Bagetid: 25 min.

 

#

Tærtedej:

125 g koldt smør

175 g hvedemel

50 g mandelmel (se TIPS nederst)

1 lille æg

ca. 3 dl tørrede bønner

 

Fyld:

1 stang vanilje

100 g flormelis

2½ dl piskefløde

8 syltede pærer

 

Chokoladesauce:

100 g mørk chokolade

1½ dl piskefløde

*

 

Smuldr smør og mel sammen med mandelmel.

Saml dejen med æg, uden at ælte den.

Lad dejen hvile i køleskab i ca. 30 min.

Rul dejen tyndt ud, og læg den i en tærteform (en aflang eller rund 24 cm i diameter).

Tryk siderne godt til i kanterne med en lille kugle dej.

Prik bunden med en gaffel.

Læg et stykke bagepapir eller stanniol i tærteformen, og hæld tørrede bønner i.

Bag bunden i ca. 25 min. ved 200 °C.

Løft indlægget med bønnerne op af den forbagte tærtebund, og afkøl den.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med flormelis i en skål, og tilsæt piskefløde.

Pisk det til blødt skum, og bred det ud i tærtebunden.

Skær de afdryppede pærer i mindre stykker, og læg dem ovenpå.

Hak chokoladen groft, og smelt den i lun piskefløde.

Server chokoladesaucen til tærten.

 

TIPS: Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 150 °C i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor. Til mere rustikke kager, kan du undlade at smutte mandlerne.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.591 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her