Logo

Pæretærte 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
En specialitet, som gæster har været glade for i mange år. Smager også glimrende med æbler, ferskner eller blommer. Server den til festlige lejligheder. Oprindelsen fortoner sig i det uvisse. Om efteråret samles tit en masse frugt. Denne her opskrift er en god måde at bruge dem på.

Mørdej (til to tærter):
250 g hvedemel
175 g smør
65 g flormelis
1 æg
1 knivspids salt

Blandes sammen til en ensartet dej og hviler i køleskab ca. 1 time. Mørdejen kan blandes i en foodprocessor og er velegnet til frysning.

75 g smør
75 g sukker
1 spsk hvedemel
1 stort æg
100 g revet marcipan
4 pærer
evt. æble- eller ribsgele

Mørdejen rulles ud og lægges i en springform. Dejen røres godt sammen og fyldes i formen. Pærerne skrælles, halveres og trykkes ned i dejen med den buede side opad. Kagen bages ved 200º i ca. 30 minutter.
Hvis kagen ønskes glaseret, smeltes gele i en lille gryde og fordeles over tærten.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 741 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ØrredmousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kastaniemousse med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsin med kakifrugterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ØrredmousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os