Logo

Panna cotta med sommerfrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2 dl letmælk
½ stang vanilje, evt. polynesisk
65 g rørsukker
4 nelliker
1 spsk honning
4 blade husblas
2 dl letmælks yoghurt naturel

Rabarber og jordbær:
1 lille bundt rabarber
300 g jordbær
4 spsk vand
50 g rørsukker
½ tsk reven muskatnød
2 spsk mørk sirup

Panna cotta:
Kom mælk i en lille gryde, skrab vaniljekornene ud i mælken, læg også den tømte vaniljestang i, tilsæt rørsukker, nelliker og honning.
Varm op til kogepunktet.
Blød husblas ud i lidt koldt vand, pres vandet af den og rør den ud i den varme mælk til den er helt opløst.
Afkøl mælken let, sigt den og tilsæt yoghurt.
Fordel massen i 6-8 forme. Efter 3-4 timer, eller når cremen er stivnet, er den klar til at servering.

Rabarber/jordbær:
Halvdelen af rabarberne lægges i et ovnfast fad. ¾ af jordbærrene skæres i kvarter.
Resten af bærrene og rabarberne koges til en sirup med lidt vand, sukker og muskat til frugterne er meget møre.
Si igennem en sigte.
Rabarber/jordbær siruppen overhældes de rå rabarber, som herefter bages i ovnen 30-40 minutter ved 120°.
Tilsmag de braiserede rabarber med sirup, muskat og eventuelt lidt citronsaft.
Servér panna cotta på en bund af sirup og læg de friske jordbærstykker og de bagte rabarber udenom.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?