Logo

Profiteroles

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Profiteroles

 

Små sprøde vandbakkelser fyldt med flødeskum eller is, og dryppet med chokoladesauce er et HIT. Vi har fyldt dem med lækkert appelsin-flødeskum, der passer godt til den mørke chokoladesauce.

4-6 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/bagetid: 45 min.

 

Profiteroles:

¾ dl vand

½ dl mælk

50 g smør

½ spsk sukker

¼ tsk salt

75 g hvedemel

2 æg (100-120 g)

1 æg til pensling

 

Appelsincreme:

1 appelsin [øko]

1 spsk flormelis

2½ dl piskefløde

 

Chokoladesauce:

125 g mørk chokolade

1½ dl fløde 13%

2-3 spsk sukker

15 g smør

*

Kom vand, mælk, smør, sukker og salt i en gryde, og giv det et stille opkog, så smørret smelter.

Tag gryden af varmen.

Sigt melet, og hæld det i gryden.

Rør til melet er helt optaget af væsken, og bag det under omrøring i 4-5 min - til det samler sig til en fast og glat dej.

Hæld dejen over i en skål, og lad den køle af i 10-15 min - til den er ca. 50 °C varm.

Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen, og kun så meget, at dejen falder langsomt af dejskraberen i "klumper".

 

Fyld dejen i en sprøjtepose med en glat tylle (1 cm). og sæt 20 små runde kager, med god plads imellem hver, på en bageplade med bagepapir.

De skal være ca. 4 cm i diameter - tegn evt. et par cirkler, til at begynde med, så du har fornemmelsen af størrelsen.

Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen ved 160 °C varmluft (eller 180 °C alm. ovnvarme) i ca. 45 min., til de er gyldne, sprøde og gennem- bagte.

Afkøl dem på en bagerist.

 

Vask appelsinen, og riv skallen fint.

Bland den med flormelis og piskefløde, og pisk det til skum.

Fyld cremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

 

Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

Hæld fløde og sukker i en gryde, og giv det et opkog under omrøring.

Tag gryden af varmen, og rør chokoladen i.

Pisk saucen igennem over varmen, tag den af varmen, og rør smørret i.

Hold saucen varm i en skål over vandbad.

Skær et låg af hver profiteroles (ca. den øverste tredjedel), og fyld bundene med creme.

Læg lågene på, og dryp chokoladesaucen over kagerne.

Server straks!

 

TIPS: Mange har prøvet at lave mislykkede vandbakkelser. De to mest almindelige fejl er:

1. Dejen er for tynd; der er brugt for meget æg.

2. Dejen er ikke bagt længe nok og falder sammen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.003 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?