Logo

Rødvinskogte figner med yoghurtcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
12 personer

Dagen før:
1/2 liter rødvin, fx Cotes du Rhone
125 g rørsukker (ca. 11/4 dl)
1 stykke citronskal
1 stjerneanis
5OO g tørrede figner

Yoghurtcreme:
1/2 liter yoghurt naturel
2 tsk rørsukker

Tilbehør: 24 søde filokiks
Dagen før: Bring alle ingredienserne i kog i en gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1/2 time. Fjern citronskal og stjerneanis og kom figner med kogelage i en skål. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Yoghurtcreme: Sæt 2 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel yoghurten i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 1 time. Kom den afdryppede yoghurt i en skål og rør sukkeret i. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Lad imens fignerne dryppe af i en sigte over en lille gryde. Kog lagen ind ved kraftig varme til der er ca. 11/4 dl rødvinssirup.

Ved serveringen: Anret de rødvinskogte figner, yoghurt og filokiks på tallerkener. Pynt hver tallerken med lun rødvinssirup og server straks.

-
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 765 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Indbagte reine-clauderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ymerfromage med frugtDesserten er lavet af den skønne, tykke, danske ymer, der smager godt sammen med jordbær...
• Jordbær sorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Indbagte reine-clauderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os