Logo

Rødvinskogte svesker med råcreme og sprøde mandelflager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 personer

Svesker:
200 g svesker
5 dl rødvin
1 ½ dl sukker
2 stykker hel kanel

Mandelflager
75 g smør
½ dl mælk
1 dl krystalsukker
25 g glukose
225 g mandelflager

Råcreme
5 æggeblommer (pasteuriserede)
1 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
5 dl piskefløde

Sveskerne
Smelt sukkeret i en gryde, så det bliver gyldenbrunt.Tilsæt rødvin og kanel. Lad det koge 5 min.Tilsæt sveskerne og lad det småkoge 15 min., så rødvinen koger ind. Lad det køle af.

Mandelflagerne
Forvarm ovnen til 200°. Kog smør, mælk, sukker og glukose til massen begynder at slippe fra grydekanten.Tilsæt mandler og lad det koge videre, til de er godt blandede med resten. Dæk en bageplade med bagepapir og fordel massen i ca. 25 klatter. Sæt pladen i ovnen og dæmp temperaturen til 175°. Bag flagerne i 12-15 min. Lad dem køle af på en rist.

Råcremen
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker let og luftigt. Vend letpisket flødeskum i æggesnapsen. (I stedet for færdigt vaniljesukker kan man bruge flormelis og tilsætte ægte vaniljekorn).

Fordel frugt og råcreme i glas. Server mandelflager til.

Tips: Ved for høj ovnvarme kan mandelflagerne blive brændte i kanten og lyse på midten.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.611 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?