Logo

Rabarber-fool

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rabarber-fool

 

Desserten er en lækker fool med rabarber. Fool er en klassisk engelsk dessert, som består af en frugtkompot vendt med en kogt creme. Moderne opskrifter erstatter gerne den kogte creme med flødeskum og det har vi også gjort her.

Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca. 15 min. 4 personer

 

#

300 g rabarber

125 g sukker

1½ dl hvidvin eller vand

2 dl piskefløde

evt. lidt flormelis

Pynt: citronmelisse

*

 

1. Rens rabarberne og skær dem i små stykker.

Kog dem forsigtigt i nogle min. med sukker og vin eller vand ved svag varme.

Hæld kompotten i en skål og sæt den i køleskab.

 

2. Pisk fløden til blødt skum. Vend rabarberkompotten sammen med flødeskummet med let hånd og smag evt. til med flormelis.

Fordel desserten i 4 glas og sæt dem i køleskabet indtil servering.

Pynt med citronmelisse ved servering.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 434 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarber og jordbærkompotDet smager af sommer. Rabarber-og jordbærkompot er en dejlig kombination - med eller uden...
• Rabarber-galetterSkønne små portionstærter bagt uden form. Gem opskriften; den er også god med andre slags...
• Rabarbergrød med ingefærskumRabarbergrød er en herlig og velsmagende nem sommerdessert, som kan spises med fx...
• Upside down cake fra USAEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!