Logo

Rabarber-galetter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber-galetter

 

Skønne små portionstærter bagt uden form. Gem opskriften; den er også god med andre slags frugt, der er egnede til bagning, fx blommer, pærer og æbler.

8 stykker. Arbejdstid: 35 min. Koge-/bagetid: 25 min.

 

#

300 g rabarberstilke

1 stang vanilje

50 g sukker

150 g kvark eller skyr eller græsk yoghurt

2 spsk flormelis

1 æg

1 knsp. salt

1 rulle butterdej (270 g)

2 spsk perlesukker

*

Rens rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Gem dem til vaniljecremen.

Vend rabarberstykkerne sammen med sukker og den tomme vaniljestang i en bredbundet gryde, og giv det et opkog under låg.

Tag låget af, og lad dem simre i 3-4 min.

Rabarberne skal stadig være faste.

Hæld dem over i et fad, lad dem køle af, og sæt dem i køleskabet.

 

Rør kvark med vaniljekorn, flormelis og 1 æggeblomme.

Pisk æggehviden sammen med salt til pensling.

Rul dejen ud, og del den i 8 stykker.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggehvide.

 

Læg en skefuld vaniljekvark på midten af hver, og læg rabarberne ovenpå.

Dryp evt. rabarberne af i en sigte, hvis de er meget saftige.

Kram dejen lidt op omkring fyldet, pensl med æggehvide, og drys med perlesukker.

Bag kagerne ved 225 °C i 15-20 min, til dejen er gylden og gennembagt.

Afkøl kagerne på en bagerist.

 

TIPS: Kog evt. en sukkerlage af 75 g sukker og 1 dl vand, og pensl det over rabarber og creme så fyldet ikke tørrer ud - så kan tærterne saktens bages dagen før.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 509 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?