Logo

Rabarber og jordbær bagt, rabarbersorbet og vanillebrûlée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kombinationen af rabarber og jordbær er bare godt. Rabarberne er der med deres kraft og smag, jordbærrene med deres lette syrlighed. Desserten er optimal fra midten af juni til jordbærsæsonen slutter.

 

Kombinationen af rabarber og jordbær er bare godt. Rabarberne er der med deres kraft og smag, jordbærrene med deres lette syrlighed. Desserten er optimal fra midten af juni til jordbærsæsonen slutter. Derudover består retten kun af rabarber fra april til september.  (4 personer)
 
Rabarber:
4 stængler rabarber
Korn af 1/2 stang vanilje
1 spsk sukker
1 spsk vand
 
Jordbær:
6-8 jordbær pr. person
 
Rabarbersorbet:
250 g rabarber (evt. rabarberrester)
250 g vand
125 g sukker
 
Vanillebrûlée:
(10 personer. Små cocotter)
1 l piskefløde 38%
125 g sukker
Korn af 1 frisk vaniljestang
200 g æggeblommer
lidt perlesukker til karamellisering
 
Rabarber:
Rens rabarberne og del dem i ca. 8 cm lange stykker.
Læg rabarberne i et ovnfast fad af passende størrelse og drys en blanding af sukker og vaniljekorn over og fugt dem lidt.
Dæk fadet med låg eller folie og damp/bag dem ved svag varme (125°) i ca. 1 time.
Når rabarberne er møre, har de dannet en god lage.
 
Jordbær: Rens jordbærrene et kort øjeblik i en skål vand.
Tag dem op i en sigte, pil stilken af og purer de 10-12 mindst smuk­ke bær.
De øvrige bær marineres i pureen, men undgå at stille jordbærrene på køl før servering.
 
Rabarbersorbet:
Kog rabarber, vand og sukker mørt, si og køl af.
Frys til sorbet.
 
Vanillebrûlée:
Rør mælk, sukker, vaniljekorn og æggeblommer sammen og fyld i de ønskede ovnfaste portionsforme.
Bag dem i vandbad under låg i ca. 45 minutter ved 150°.
Afkøl brûléerne. Dette kan klargøres i forvejen.
Drys et jævnt tyndt lag sukker over brûléernes overflade.
Karamelliser brûléerne med gasbrænder og stil dem i isbad.
Eller stil dem i isbad og sæt dem under grillen i ovnen, til overfladen er karamelliseret.
 
Servering:
Anret evt. jordbær eller bagte rabarberstængler med væde i dybe tallerkener.
En god kugle rabarbersorbet og a part vaniljebrûlée - tak!

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vaniljeis med chokoladestykkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ismousse med mynteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ÆblekageOpskrift på en dejlig æblekage: Efteråret er tid for æbler – og æblekage! Her får du...
• Vaniljeis med chokoladestykkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os