Logo

Rabarbergratin - Clafoutis à la Rhubarbe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(1 stor tærteform)
 
Fyld:
350 g rabarber
200 g sukker
30 g smør
 
Dej:
100 g hvedemel
Salt
50 g flormelis
2 æg
1 dl mælk
 
Fyld:
Skær rabarberne i ca. 2 cm lange stykker, bland med 150 g sukker og lad trække i 3 timer.
 
Dej:
Bland hvedemel, salt og flormelis i en passende skål.
Pisk mælk og æg i, eventuelt på en foodpro­cessor.
 
Varm ovnen op til 200°.
Smør en passende form (ikke for flad) med smørret og "pudr" med flormelis.
Dryp de marinerede rabarber af på køkkenrulle, fordel dem i formen og hæld dejen over.
Sæt kagen i ovnen.
Tag den ud efter 10 minutter, fordel resten af de 50 g sukker og bag videre i 20 minutter.
Sæt grillen på de sidste 2 minutter, så overfladen karamelliserer.
 
Tag clafoutis'en ud af ovnen og stil den til let afkøling.
Styrt den ud af formen og server den i skiver, eventuelt med ekstra rabarberkompot.
Kan nydes kold eller lun.
 
I stedet for rabarber kan du bruge kirsebær, sve­skeblommer og megen anden syrlig frugt.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her