Logo

Rabarberkage med mandler, ingefær og sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g mandler
150 g smør
75 g sukker
1 æg
125 g hvedemel

Fyld:
450 g rabarber
50 g sukker
½-1 spsk hakket syltet ingefær
1 spsk ingefærsirup
1 tsk Maizena
50 g finthakkede mandler til bagningen

Sauce:
250 g rabarber
100 g sukker
½ dl sød hvidvin

Hak mandlerne meget fint og rør dem med smør og sukker.
Rør ægget i og bland melet i.
Skyl og rens rabarberne og skær dem i tynde skiver.
Kom dem i en skål og bland dem med sukker, ingefær, ingefærsirup og Maizena.
Fordel ⅔ af dejen i en smurt springform.
Læg rabarberblandingen på og kom resten af dejen over i små klatter. Drys mandler over.
Bag kagen ca. 50 min. ved 175°C på midterste rille.
Sigt flormelis over.

Sauce:
Rens og skyl rabarberne og snit dem.
Bland rabarber, sukker og vin i en gryde.
Kog det ca. 5 min. og gnid det gennem en sigte.
Lad saucen blive kold og server den til rabarberkagen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her