Logo

Rabarberkompot med rom og ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
ca. 5 personer

1 kg friske rabarberstilke
½ usprøjtet citron
½ usprøjtet appelsin
150 g frisk ingefær
1 stang vanilje
5 cl rom
350 g stødt melis

Jeg spiser gerne denne lækre og usædvanlige kompot med småkager til. Af og til bruger jeg den også til at hælde på en tærtebund. Man kan også tilføre den lidt ekstra aroma ved at tilsætte nogle hele jordbær i de sidste 5 minutter af kogetiden.

Skræl ingefæren, skær den ud i små, tynde skiver.
I en stor kasserolle kommer man sukkeret og 75 cl vand, vaniljestangen, som er skåret igennem på langs, skrællerne fra ½ citron og ½ appelsin samt ingefærskiverne. Bland det godt, og bring det i kog.
Bring imens 2 I vand i kog i en anden kasserolle. Skræl rabarberstilkene, skær dem i 3 cm lange stykker, og giv dem et opkog i 2-3 minutter. Afkøles i sigten under vandhanen; lad dem dryppe af Kom dem i kasserollen med sukkerlagen, og lad det koge i 25-30 minutter ved svag varme uden låg, indtil rabarberstykkerne er bløde og falder fra hinanden. Hæld så rom på. Nydes lun eller kold.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.292 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tilbehør til den gode isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvid chokoladeparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Varme cognacfigner med vanilleisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tilbehør til den gode isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!