Logo

Rabarbertærte med ristede mandelflager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbertærte med ristede mandelflager

Dej:
2,5 dl hvedemel
100 g smør eller margarine
3 spsk flormelis
1 æggeblomme

Rabarbergelé:
700 g rabarber i 2 cm store stykker
3 dl sukker
8 blade husblas


Vaniljecreme:
6 æggeblommer
1,5 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
3 dl fløde
2 spsk kartoffelmel

Pynt: Ristede mandelflager


Bland hvedemel, margarine, flormelis og æggeblomme til dejen, og lad den hvile i køleskab i 1 time.

Indstil ovnen på 175°C. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.

Smør en springform, ca. 24 cm i diameter.

Beklæd formen med dejen. Prik den med en gaffel.

Bag rabarbertærten midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sæt den til afkøling.
Lad rabarber og sukker simre i en rustfri kasserolle, til rabarberne er kogt ud.

Vrid husblassen, og rør den i rabarberne. Rør, til husblassen er smeltet.

Når rabarberblandingen begynder at stivne, hældes den i dejskallen.
Pisk alle ingredienserne, bortset fra vaniljesukkeret, til vaniljecremen sammen i en kasserolle, og kog blandingen, indtil den tykner. Sæt den til afkøling.

Tilsæt vaniljesukker. Bred cremen ud over rabarberne.
Drys mandelflagerne over.

Stil rabarbertærten i køleskab ind til servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal du på kur i det nye år?


Effektiv reklame - klik her