Logo

Rejeomelet med skovsyre + Cassis-sorbet med bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sådan gør skovsyre sig bedst: blandet med nordsørejer og forårsløg, indsvøbt i en luftig omelet - og sorbet: Hurtigt lavet og festligt; frosne, purerede ribs fyldt op med champagne

Rejeomelet med skovsyre - Sådan gør skovsyre sig bedst: blandet med nordsørejer og forårsløg, indsvøbt i en luftig omelet

5 æg

2 spsk piskefløde

(1 bundt) skovsyre

2 forårsløg

20 g smør

75 g nordsørejer

*

A. 5 æg piskes i en skål, 2 spsk piskefløde røres i.

Skovsyre skylles, slynges tør og skæres i fine strimler.

Det hvide og det lysegrønne af 2 forårsløg skæres i fine skiver.

B. Smør opvarmes på en sliplet-pande.

Kom æggene i og lad dem hæve, idet panden rystes ved middel varme.

C. Halvdelen af skovsyren, forårsløgene og rejer lægges på omeletten.

Rul omeletten sammen og strø resten af skovsyren over.

Pr. portion: 28 g protein, 29 g fedt, 5 g kulh. = 388 kcal 1624 kJ

--

Madopskrift billede

Cassis-sorbet med bær

Hurtigt lavet og festligt: frosne, purerede ribs fyldt op med champagne

Til 4 portioner: Tilberedning, 15 min. plus tø- og frysetid

 

200 g dybfrosne ribs- eller dybfrosne jordbær

2 spsk cassis solbærlikør.

1 brev vaniljesukker

3 spsk flormelis

*

A. Bland dybfrosne ribs- eller dybfrosne jordbær sammen med solbærlikør, vaniljesukker og flormelis, og lad det tø lidt op i 10 minutter.

Derefter pureres det med en stavblender.

B. Stik 8 toppe ud af massen.

Læg dem på en tallerken, som er beklædt med plastfolie.

Det hele fryses i 1 time.

Derefter hældes det i 4 champagneglas, der hvert fyldes op med 1½ dl iskold, tør champagne(eller anden mousserende vin).

Serveres straks.

Pr. portion, 1 g protein, 0 g fedt, 20 g kulh. = 189 kcal 791 kj

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 915 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Nøddeis med melonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladetærte med hindbærEn god steg gør lykke. Især hvis den er efterfulgt af en lækker chokoladetærte med friske...
• Piemontesisk vanilledessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nøddeis med melonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os