Logo

Risklatter med rosiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
¾ l. sødmælk
1 stang kanel
1 spsk vaniljesukker
½  citron, reven skal af
1 dl grødris
3 spsk sukker
2 æg
1,5 dl rosiner
salt
2 dl rasp
50 g smør til stegning

Bring mælken i kog i en gryde med kanel og citronskal.
Hæld risene i, læg låg på og stil gryden i ovnen ved 150ºC i en time.
Tag gryden ud af ovnen og fjern kanelstangen.
Pisk sukker, vaniljesukker og æg sammen i en skål og rør det i den varme grød sammen med lidt salt og rosiner.
Læg et stykke bagepapir, smurt med olie, på en bageplade.
Smør risengrøden ud i et 2 cm tykt lag på papiret.
Lad det køle og stivne.
Skær grøden i firkanter, der vendes i rasp og steges i smør på en pande, ca. 5 minutter på hver side.
Risklatterne serveres varme med tyttebærkompot.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.439 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?