Logo

Riskrem med kirsebærsaus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Riskrem med kirsebærsaus

Norsk tekst - Dette er nok den ultimate juledesserten i norske hjem. Tradisjonene er ulike, men enkelte slipper en skåldet mandel oppi, noen hakkede nøtter, mens andre igjen tilsetter mandeldråper eller alkohol.

Servér med kirsebærsaus.

 

5 dl  Risengrynsgrøt

3 3/10 dl  Kremfløte

3 ss  Sukker

1 ts  Vaniljesukker

50 g  Mandler

 

Kirsebærsaus:

3 dl  Kirsebær i boks

Vann

Sukker

1 ss  Potetmel

 

Kok risgrøt etter anvisning på pakken. Avkjøl.

Visp kremfløten halvstiv og tilsett sukker og vaniljesukker.

Bland krem og risgrøt.

Rør i skåldede, hakkede mandler hvis du liker å ha noe å tygge på.

 

Kirsebærsaus :

Sil saften av bærene og bland den med vann til du har 5 dl.

Hell blandingen i en kasserolle.

Smak til med sukker.

Rør i potetmel.

Varm opp på middels varme mens du rører til sausen akkurat koker opp.

Avkjøl og bland inn kirsebærene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.758 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her