Du er her:
Forside
> Rombudding med ananassauce
Rombudding med ananassauce
Print med billeder
Print uden billeder
Tweet
1/4 liter 13% fløde
2 stk æg
1 stk æggeblomme
2 spsk sukker
1/2 dl rom
1/2 stang vanilje
1/2 dl piskefløde
3 blade husblas
Til pensling:
1 spsk sukker
2 tsk vand
Ananas sauce:
300 g ananas frugtkød
100 g sukker
1/2 stang vanilje
evt. lidt friskpresset limesaft eller citronsaft
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Flæk vaniljestangen og kom korn og stang i fløden.
Kog den igennem. Tag vaniljestangen op.
Pisk imens de hele æg og æggeblommen med sukkeret.
Hæld den kogende fløde over æggene under piskning og hæld cremen tilbage i gryden.
Varm forsigtigt op til lige under kogepunktet og pisk hele tiden i cremen, som kun lige må begynde at tykne.
Tag gryden af ilden og pisk den udblødte husblas i den varme creme.
Si cremen og smag den til med rom.
Kom piskefløden i og lad cremen køle af.
(smelt evt. 1 spsk sukker og 2 tsk vand, uden at det karamelliserer). Smør med pensel bund og sider af mokkakopper (med skrå eller lige sider) eller små forme med sukkersiruppen; der er 1 dl rumbudding pr. portion. Fyld formene og stil dem i køleskabet, til de er blevet stive.
Ananas sauce:
Skær 100 g af frugtkødet i bitte små tern.
Kom sukkeret i en lille gryde med 1/2 dl vand og kornene fra vaniljestangen.
Kog det sammen (kog stangen med) og tilsæt de fint udskårne ananastern. Skær resten af frugtkødet (200 g) i grove tern og blend dem til en glat puré (tilsæt evt. lidt af sukkersiruppen fra ananasternene, hvis blenderen ikke vil "tage ved").
Gnid puréen gennem en sigte og bland den med sukkersiruppen og ananasternene.
Smag evt. saucen til med lidt friskpresset limesaft eller citronsaft.
Vend de stivnede rombuddinger ud på desserttallerkner og læg kold ananassauce omkring.
Pynt evt. med et par citronmelissebalde og lidt smeltet chokolade.
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Forrige: Rombudding 2
Næste: Romersk isdessert
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.280 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Lun rabarbertærte med jordbær på mandelbund
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blåbær med chantillycreme
Blåbær med chantillycreme er en utrolig nem dessert. Og så smager den virkelig godt....
• Mexikansk burger med grønsagsfritter og Karamelcreme
Rigtig burger, the mexican stile med ovnbagt tilbehør og Karamelcreme som på...
• Lun soufflé-kage
"Salzburger Nockerl" er en sød specialitet fra Salzburg-området
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?
Brød / toast
Frugt
Grød
Havregryn
Mysli
Yoghurt / skyr
Stem
Del
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Burger / pølser
Omelet m grønsager
Salat / grønsager
Smørrebrød
Varm mad
Stem
Del
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Fisk
Hakkebøf med løg
Kylling
Lasagne
Medisterpølse
Millionbøf
Pasta med kødsauce
Stegt flæsk, persillesovs
Vegetarisk
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Spis ude
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Bente
Jeg vil lige spøge om hvor stor en kage chokoladeglasuren kan dække ?
Nini Frimodt Bjørnsson
Fantastiske opskrifter, jeg må se noget mere på disse opskrifter
Vagn
I stedet for at koge grøden i bunden af grøden, kan man komme blandingen i en skål og sætte den på indsatsen og give den 1-2 min...
Thomas Benjamin Kybe
Hej Denne ret skal prøves, den lyder enkel og forstålig, den er lige til at gå til.....
Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?
Chokoladekage
Citronfromage
Frisk frugt
Isanretning
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...
Fortæl dine venner om os