Logo

Rombudding med ananassauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1/4 liter 13% fløde
2 stk æg
1 stk æggeblomme
2 spsk sukker
1/2 dl rom
1/2 stang vanilje
1/2 dl piskefløde
3 blade husblas
 
Til pensling:
1 spsk sukker
2 tsk vand
 
Ananas sauce:
300 g ananas frugtkød
100 g sukker
1/2 stang vanilje
evt. lidt friskpresset limesaft eller citronsaft
 
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Flæk vaniljestangen og kom korn og stang i fløden.
Kog den igennem. Tag vaniljestangen op.
Pisk imens de hele æg og æggeblommen med sukkeret.
Hæld den kogende fløde over æggene under piskning og hæld cremen tilbage i gryden.
Varm forsigtigt op til lige under kogepunktet og pisk hele tiden i cremen, som kun lige må begynde at tykne.
Tag gryden af ilden og pisk den udblødte husblas i den varme creme.
Si cremen og smag den til med rom.
Kom piskefløden i og lad cremen køle af.
(smelt evt. 1 spsk sukker og 2 tsk vand, uden at det karamelliserer). Smør med pensel bund og sider af mokkakopper (med skrå eller lige sider) eller små forme med sukkersiruppen; der er 1 dl rumbudding pr. portion. Fyld formene og stil dem i køleskabet, til de er blevet stive.
Ananas sauce:
Skær 100 g af frugtkødet i bitte små tern.
Kom sukkeret i en lille gryde med 1/2 dl vand og kornene fra vaniljestangen.
Kog det sammen (kog stangen med) og tilsæt de fint udskårne ananastern. Skær resten af frugtkødet (200 g) i grove tern og blend dem til en glat puré (tilsæt evt. lidt af sukkersiruppen fra ananasternene, hvis blenderen ikke vil "tage ved").
Gnid puréen gennem en sigte og bland den med sukkersiruppen og ananasternene.
Smag evt. saucen til med lidt friskpresset limesaft eller citronsaft.
Vend de stivnede rombuddinger ud på desserttallerkner og læg kold ananassauce omkring.
Pynt evt. med et par citronmelissebalde og lidt smeltet chokolade.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sabayonne med madeira og frugterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Gammeldags æblekage 3En god dansk klassiker, som vi aldrig bliver trætte af! Prøv selv
• StikkelsbærcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sabayonne med madeira og frugterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os