Logo

Romtopf - Rumtopf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Romtopf - Rumtopf


#

500 g jordbær
500 g hindbær
500 g solbær
500 g ribbede ribs
1000 g udstenede kirsebær
1000 g udstenede blommer
2000 g sukker
5 dl rom eller cognac, mindst 40 %
1 tsk konserveringspulver
*


I en stor krukke lægges et lag sukker.

Herpå lægges 1/2 kg jordbær skiftevis med 1/4 kg sukker, derefter hældes rom på, så det står 3 cm over frugten.

Krukken stilles køligt.

Let pres lægges på, så bærrene ikke stiger til vejrs.

Der røres i syltetøjet, indtil sukkeret er helt smeltet, da sukkeret let lægger sig på bunden.

Processen gentages hver gang, der nedlægges ny frugt.

Når alt sukkeret er opløst efter sidste frugtnedlægning tilsættes konserveringspulver.

Let pres lægges på, krukken stilles køligt og skal stå til omkring jul, inden man begynder at spise af den. Syltetøjet smager dejligt i desserter, og som tilbehør til flødeis.

Egentlig staves "krukken" Rumtopf og ikke Romtopf


Romtopf - Rumtopf





Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.456 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pavlova - marengskage med friske bærEn pavlova er en skøn marengsbund med råcreme, mousse eller flødeskum og friske bær eller...
• Chokolade marengs dessertEn herlig kage for chokoladeelskere og en dessert man kan nyde uden dårlig samvittighed,...
• Trifli med sommerbær og yoghurtcremeSlut en dejlig middag af med en skøn dessert - en trifli med sommerbær
• Valrhona chokolade på flere måder med et stænk af ...En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
22511-06-2012 07:59:17 Nick
Det lyder som en god ide, prøv. Lav også en Rabarbersnaps: 3-5 stængler rabarber, skåret i tynde skiver, 1 spsk akacie honning, 35 cl vodka.
Skær de skyllede rabarberstængler i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld honningen over rabarberne og ryst glasset lidt, til honningen har fordelt sig. Lad det "suge" i 20 minutter og hæld derefter vodka over. Lad det trække en uge og si det i et kaffefilter. Kan evt fortyndes med vodka og smages til med lidt honning eller rørsukker.Bliver kun bedre ved mere lagring.
22610-06-2012 23:35:26 Bera Jensen
Kan man ikke starte sæsonen med de spæde rabarber?

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!