Logo

Romtopf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Romtopf

 

Lav din egen skønne romtopf - det er NU du skal i gang! En romtopf er en dessert, der består af sommerens bedste frugter og bær, som har trukket i rom i mindst en måned. Det er rommen og sukkeret, der konserverer frugterne og bærrene.

 

Fremgangsmaden er enkel, fordi du simpelthen kommer frugter og bær ned i en krukke, efterhånden som de modner i løbet af sommeren.

Nyd din romtopf med vaniljeis, flødeskum eller til lune pandekager. Den smager også godt til julens risalamande.

 

# Ingredienser til

2-3 kg friske bær og frugter

1-1½ kg sukker

1 flaske lys rom

*

Sådan laves Romtopf:

Rens de første bær og læg dem i en krukke.

Drys med sukker (beregn 250 g pr. 500 g bær) mellem lagene.

Læg låg på og lad dem safte natten over et køligt sted eller i køleskabet.

 

Hæld rom på, så det dækker frugter og bær fuldstændigt plus 2 cm ekstra.

Læg evt. en lille tallerken over frugten, så den holder sig under lagen.

Stil krukken mørkt og koldt (evt. i køleskab).

 

Fortsæt med at tilføje sæsonens bær og frugter sammen med sukker (beregn fortsat 250 g sukker for hvert halve kg frugt eller bær).

Tilsæt evt. også mere rom - det er vigtigt, at frugten hele tiden er dækket.

 

Lad blandingen trække min. 1 måned efter de sidste frugter, bær og sukker er tilføjet.

 

Tips: Bær renses og tilsættes hele (også kirsebær).

Blommer og abrikoser renses, halveres og tilsættes med sten.

Nektariner og ferskner udstenes og skæres i kvarte.

Pærer skrælles og skæres i både.

Vær opmærksom på, at solbær, blåbær og brombær kan farve de andre frugter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vaniljedessert med bærEn farvestrålende, frisk og kaloriefattig dessert. Basis er en letsødet, fedtfri kagebund...
• Yoghurttrifli med råsyltede bærEn frisk dessert på en varm sommeraften
• Pandekager med brombærVend friske brombær med sukker og server dem som tilbehør til friskbagte pandekager,...
• FrugtspejlægEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!