
 
Lav din egen skønne
romtopf - det er NU du skal i gang! En romtopf er en dessert, der består af
sommerens bedste frugter og bær, som har trukket i rom i mindst en måned. Det
er rommen og sukkeret, der konserverer frugterne og bærrene. 
 
Fremgangsmaden er
enkel, fordi du simpelthen kommer frugter og bær ned i en krukke, efterhånden
som de modner i løbet af sommeren. 
Nyd din romtopf med
vaniljeis, flødeskum eller til lune pandekager. Den smager også godt til julens
risalamande. 
 
# Ingredienser til 
2-3 kg friske bær og
frugter 
1-1½ kg sukker
1 flaske lys rom
*
Sådan laves Romtopf:
Rens de første bær
og læg dem i en krukke. 
Drys med sukker
(beregn 250 g pr. 500 g bær) mellem lagene. 
Læg låg på og lad
dem safte natten over et køligt sted eller i køleskabet.
 
Hæld rom på, så det
dækker frugter og bær fuldstændigt plus 2 cm ekstra. 
Læg evt. en lille
tallerken over frugten, så den holder sig under lagen. 
Stil krukken mørkt
og koldt (evt. i køleskab). 
 
Fortsæt med at
tilføje sæsonens bær og frugter sammen med sukker (beregn fortsat 250 g sukker
for hvert halve kg frugt eller bær). 
Tilsæt evt. også
mere rom - det er vigtigt, at frugten hele tiden er dækket. 
 
Lad blandingen
trække min. 1 måned efter de sidste frugter, bær og sukker er tilføjet. 
 
Tips: Bær renses og
tilsættes hele (også kirsebær). 
Blommer og abrikoser
renses, halveres og tilsættes med sten. 
Nektariner og
ferskner udstenes og skæres i kvarte. 
Pærer skrælles og
skæres i både. 
Vær opmærksom på, at
solbær, blåbær og brombær kan farve de andre frugter. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
 
----------- ooo OÔO ooo -----------