
#
500 g  jordbær 
500 g  hindbær 
500 g  solbær 
500 g  ribbede ribs 
1000 g  udstenede kirsebær 
1000 g  udstenede blommer 
2000 g  sukker 
5 dl  rom eller cognac, mindst 40 % 
1 tsk  konserveringspulver
*
I en stor krukke lægges et lag sukker. 
Herpå lægges ½ kg jordbær skiftevis med ¼ kg sukker, derefter hældes rom på, så det står 3 cm over frugten. 
Krukken stilles køligt. 
Let pres lægges på, så bærrene ikke stiger til vejrs. 
Der røres i syltetøjet, indtil sukkeret er helt smeltet, da sukkeret let lægger sig på bunden. 
Processen gentages hver gang, der nedlægges ny frugt. 
Når alt sukkeret er opløst efter sidste frugtnedlægning tilsættes konserveringspulver. 
Let pres lægges på, krukken stilles køligt og skal stå til omkring jul, inden man begynder at spise af den. Syltetøjet smager dejligt i desserter, og som tilbehør til flødeis. 	
Egentlig staves "krukken"  Rumtopf og ikke Romtopf
