Logo

Russisk budding med rom og cognac

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Russisk budding med rom og cognac
En genganger blandt dessert­er er buddinger. Især mandel­buddinger har været populære, men der har for en stor del været anvendt bitre mandler, som har vist sig at indeholde giftstoffet cyan­kalium. De er derfor udeladt.
Denne opskrift stammer nok fra de finere kredse. Måske Kongehuset, som jo har aner i Zar familien. Den er fra om­kring år 1890 og fundet på Midtsjælland. Foto venligst indsendt af E. Sundgaard.

# Ingredienser 
16 æggeblommer
375 g sukker
2 ½ dl sherry
2 ½ dl hvid rom
1 ¼ dl cognac
50 g husblas
2 ½ dl vand
7 ½ dl piskefløde
Syltet frugt (jordbær, hindbær eller kirsebær)
Olie til formen
Æblekagerasp til formen
Flødeskum til pynt
 
* Fremgangsmåde
Æggeblommerne røres hvide med sukkeret.
Deri kom­mes sherry, rom og cognac.
Dette bringes i kog under piskning.
Husblassen opløses i vandet og kommes i blan­dingen.
Der røres, til det er koldt. Piskefløden piskes til flødeskum og kommes i sammen med syltede frugter så mange man nu synes.
En form smøres med olie og drys­ses indvendigt med æblekagerasp.
Buddingen kommes i og stilles til afkøling.
Buddingen pyntes med ekstra flødeskum inden serverin­gen.

Tips: Skulle du - mod forventning - komme til at spise hele buddingen selv, vil vi anbefale, at du lader bilen stå.


Russisk budding med rom og cognac  Russisk budding med rom og cognac



 
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.747 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?