Logo

Semifreddo med bæralliance

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Semifreddo med bæralliance

 

Semifreddo er italiensk og betyder "halvfrossen". Det minder om det, vi kalder parfait, men i den italienske version vendes stiftpiskede æggehvider i cremen. Her har vi lavet en variant med flere forskellige slags råsyltede bær. Lækkert ...

ca. 1 liter. Arbejdstid: 45 min. Frysetid: 6 timer.

 

#

100 g af hver ribs, solbær og hindbær

125 g sukker

1 stang vanilje

100g sukker

3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

3 dl piskefløde

*

 

Skyl og rib ribs og solbær, og vend dem med sukker.

Lad bærrene råsylte i et par timer ved stuetemperatur (eller natten over i køleskabet).

Vend dem en gang imellem, til sukkeret er opløst.

Vend hindbærrene i.

 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med halvdelen af sukkeret, og tilsæt æggeblommer.

Pisk det tykt og cremet med en håndmikser i ca. 5 min.

 

Pisk æggehviderne stive, og pisk resten af sukkeret i.

Pisk fløden til skum.

 

Vend marengs og flødeskum i æggeblommecremen, og rør bær og lidt saft i cremen med let hånd, så den bliver stribet.

Frys i en form (1 liter) i mindst 6 timer.

 

TIPS: Du kan også vende de råsyltede bær i en blød vaniljeis eller blot bruge dem som tilbehør.

 

Hvis du bruger købte, frosne bær, må du koge en lage af 150 g sukker og 1 dl vand, og koge bærrene i lagen 1 min. (af hensyn til bakterier) det er nemmest, hvis du koger en slags ad gangen, og blander dem til sidst.

 

Semifreddo med bæralliance


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 194 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HindbærfromageFromage er en rigtig dejlig dessert, der kan tilberedes i forvejen, så der er lidt lækkert...
• Hindbærmousse med crumble og chokoladebærEn lille let mousse som afslutning på en god middag er der altid plads til. Hindbærmousse...
• HindbærHindbær findes vildt i naturen i hele Europa, men findes også i Asien. Hindbær er en...
• Indbagt is - Ice surpriceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os