Logo

Semifreddo med bæralliance

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Semifreddo med bæralliance

 

Semifreddo er italiensk og betyder "halvfrossen". Det minder om det, vi kalder parfait, men i den italienske version vendes stiftpiskede æggehvider i cremen. Her har vi lavet en variant med flere forskellige slags råsyltede bær. Lækkert ...

ca. 1 liter. Arbejdstid: 45 min. Frysetid: 6 timer.

 

#

100 g af hver ribs, solbær og hindbær

125 g sukker

1 stang vanilje

100g sukker

3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

3 dl piskefløde

*

 

Skyl og rib ribs og solbær, og vend dem med sukker.

Lad bærrene råsylte i et par timer ved stuetemperatur (eller natten over i køleskabet).

Vend dem en gang imellem, til sukkeret er opløst.

Vend hindbærrene i.

 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med halvdelen af sukkeret, og tilsæt æggeblommer.

Pisk det tykt og cremet med en håndmikser i ca. 5 min.

 

Pisk æggehviderne stive, og pisk resten af sukkeret i.

Pisk fløden til skum.

 

Vend marengs og flødeskum i æggeblommecremen, og rør bær og lidt saft i cremen med let hånd, så den bliver stribet.

Frys i en form (1 liter) i mindst 6 timer.

 

TIPS: Du kan også vende de råsyltede bær i en blød vaniljeis eller blot bruge dem som tilbehør.

 

Hvis du bruger købte, frosne bær, må du koge en lage af 150 g sukker og 1 dl vand, og koge bærrene i lagen 1 min. (af hensyn til bakterier) det er nemmest, hvis du koger en slags ad gangen, og blander dem til sidst.

 

Semifreddo med bæralliance


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 436 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?