Logo

Semifreddo med nougat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Nougat:
300 g hasselnødder
200 g strøsukker
3-4 spsk vand
madsolie (solsikkeolie)  
 
Semifredo:
4 æggebplommer
50 g sukker
1 vaniljestang
½ l fløde
4 æggehvider
salt
vanileis
bær
 
Rist hasselnødder i en pande. Bland sukker og vand i en gryde og varm det op.
Når du får en gylden karamel, hæld hasselnødder i.
Kog bare 1 minut videre ved at omrøre.
Hæld blanding på en metalplade eller tallerken som er smurt med olie. Lad den stå så i 30 minutter.
Knus blandingen.
Pisk æggeblommer og sukker tykt.
Skær vaniljestangen på langs, skrab frøene ud og tilsæt dem i æggeblommer.
Pisk indtil blandingen bliver hvid.
Tilsæt fløde og pisk videre et par minutter.
Nougat tilsættes (gem lidt nougat til pynt.)
Æggehvider piskes med lidt salt og vendes i.
Afkøl blandingen i køleskab (omtrent 1 time).
Til sidst hældes vaniljeis over og jordbær eller hindbær tilsættes.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.723 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokoladebar med nødderIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• Pain d'épices med blommer samt ølskum med blommenektarEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CitronvaflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladebar med nødderIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!