Logo

Sorte kokosris med røde bær eller tropefrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
De såkaldte sorte ris, der dyrkes i Thailand, Indonesien og på Filippinerne, er i virkeligheden ikke sorte, men meget mørkerøde. Pandanus-blade (palmeblade), som minder lidt om iris, dufter og smager sødligt; de kan evt. erstattes af 2 flækkede vaniljestænger.
4 personer

375 g thailandske eller indonesiske stivelsesholdige 'sorte' ris
2 pondonus-palmeblade (riv dem i strimler og slå knude på dem)
eller 2 flækkede vaniljestænger
250 g kokos-, palme- eller rørsukker eller mørk farin
ca. 50 g kokospulver
4 dl kokosmælk på dåse
Røde bær eller tropefrugter: en blanding af friske røde bær, fx ribs, hindbær og jordbær, eller tropefrugter, fx 2 bananer skåret i skrå skiver
2 mangofrugter skåret i strimler
1 papaya uden kerner
evt. 4 rambutanfrugter evt. 4 friske litchifrugter (kærlighedsfrugter)
evt. 1 frisk bananblad
evt. friske mynteblade
evt. flormelis til pynt

Kom risene i en gryde sammen med palmebladene (eller vaniljestængerne) og 1 l kogende vand., Bring vandet i kog igen, skru ned for varmen og lad risene simre uforstyrret under låg i ca. 25 min., til de har absorberet næsten alt vandet. Tag gryden af varmen og lad risene trække i 10 min.; kasser palmebladene. Rør sukker, kokospulver og ¼ af kokosmælken ud i risene.

Gør bær eller tropefrugter i stand. (Hvis du bruger rambutan- og litchifrugter: snit rundt om frugterne, så man kan se det hvide frugtkød; pil skindet af og kasser det).

Anret evt. retten på bananbladet: skyl det grundigt og dup det tørt, klip det i 2 kvadratiske stykker og læg dem på et serveringsfad. Læg stykkerne lidt ind over hinanden, så de 8 spidser stikker ud over kanten af fadet. Fordel de varme ris på bladene. (Hvis du ikke bruger bananblade, anrettes risene direkte på fadet eller fordeles i 4 portionstallerkener). Hæld lidt af kokosmælken over og server resten af mælken separat i en lille skål eller kande. Læg bærrene eller frugterne oven på risene, pynt evt. med et par mynteblade og sigt evt. lidt flormelis over.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her