Logo

Sprød kaffe crème brûlée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sprød kaffe crème brûlée

En lillebitte skål til hver er nok, men den gode smag har man i munden 30 minutter efter - Til 6 personer

rørsukker 50 g
skummetmælk 3 dl
piskefløde 2 dl, kan erstattes af mælk for en fedtfattigere version
vaniljekornene fra ½ stang, gerne fed, polynesisk
kaffe 60 g, hele bønner, gerne en god single estate
æg 1 stk
æggeblommer 6 stk
rørsukker 40 g

De 50 g rørsukker skal bruges til at karamellisere brûléerne med, så kom sukkeret i en skål, og lad det stå i nogle timer, for at fjerne fugtigheden.

Tænd ovnen på 110°C.

Varm mælk og fløde op i en gryde.

Kom vanilje og hele kaffebønner i, og varm det op til lige under kogepunktet.

Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen i en skål.

Tilsæt den varme mælkeblanding under konstant piskning, og si derefter.

Fyld cremen i små, ovnfaste skåle, sæt dem i en bradepande med lidt vand i bunden, og lad dem bage i ca. 30 minutter, til de er faste.

Lad dem køle af.

Drys det tørrede sukker over i et tyndt lag lige før servering, og karamellisér toppen med en gasbrænder eller i et par minutter under den rødglødende grill i ovnen.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolade-creme brûléeDessertklassikeren creme brûlée er i denne luksusudgave lavet med chokolade
• Pandekager med blommer og appelsinerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Clafoutis med agen svesker, pærer, vanille og stjerneanisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolade-creme brûléeDessertklassikeren creme brûlée er i denne luksusudgave lavet med chokolade
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!