Logo

Sprød kokoskurv med sæsonens bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kokoskurve (ca. 10 stk):
50 gram kokos
100 gram sukker
50 gram hvedemel 
80 gram smør
1,2 dl æggehvide
 
1. Smørret smeltes, og alle ingredienserne blandes sammen.
På en smurt teflonpande smøres et tyndt lag i en cirkel med en diameter på ca. 8 cm.
2. Bag i ovn 6-8 minutter ved 170ºC, tag af med en spatel og form i cocotter til små kurve og lad køle af.
 
Vanillecreme:
½ liter mælk
100 gram sukker
1 stykke vanilje
6 æggeblommer
40 gram Maizenamel
3 dl fløde
400 gram forskellige bær (fx. jordbær, hindbær, brombær, blåbær)
 
1. Æggeblommer, Maizenamel og halvdelen af sukkeret blandes sammen. Mælken koger op med et stykke flækket vanilje og resten af sukke­ret.
2. Mælken blandes forsigtigt med æggemassen, varmes op til det bliver tykt og afkøles så.
3. Den stiftpiskede fløde vendes i den sigtede creme.
4. Bærrene anrettes sammen med vaniljecremen i de færdige kurve.
 
Gratineret vaniljecreme med sorbet:
½ portion vaniljecreme
200 gram jordbær; marineret i rødvin
orangelikør jordbærsorbet
 
1. Jordbærrene lægges i små skåle og dækkes med vaniljecreme. Gratineres herefter under grill, til cremen er smukt lysebrun.
Herpå anret­tes en kugle jordbærsorbet.
 
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?