Logo

Stegt flæsk med persillesauce + Frosne vaniljetoppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt flæsk med persillesauce + Frosne vaniljetoppe

12 skiver stegeflæsk eller kogeflæsk (ca. 500 g)

½ tsk groft salt

Persillesauce:

5 dl skummet- eller minimælk

2,5 spsk majsstivelse, fx Maizena

2 dl hakket frisk persille

½ tsk sukker

1 tsk groft salt

¼ tsk peber

Tilbehør:

1 kg kogte kartofler

100 g godt brød

800 g salat af finstrimlet hvidkål, fintrevet gulerod og finthakket appelsin

 
Læg flæskeskiverne på en rist med et fad eller en bradepande under.
Steg flæsket midt i ovnen ca. ½ time ved 250°C - til det er gyldenbrunt og sprødt. Drys med salt.

 
Persillesauce: Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og kog op under omrøring.
Tilsæt persille og sukker og lad saucen koge i ca. 5 minutter.
Tilsæt salt og peber og smag til.
Server det stegte flæsk med persillesaucen, kogte kartofler, brød og salat.

 
Tips: Flæsket kan også steges på panden. Steg flæsket uden ekstra fedtstof og smid det smeltede fedt ud. Så er der faktisk kun 2 g fedt tilbage i en skive stegt flæsk.
Vil du ned i vægt, kan du spise 2 skiver stegt flæsk, 2 kartofler, 1 dl sauce og alle de grønsager, du har lyst til og evt. et lille stykke brød.

 
Energiindhold pr. portion: 2478 kJ
Energifordeling: Protein: 23%, Kulhydrat: 59%, Fedt: 18%
Fryseegnet: Ikke afprøvet, Tilberedningstid: 45 min

 
Stegt flæsk med persillesauce + Frosne vaniljetoppe
Frosne vaniljetoppe
5 dl Karolines Køkken vanillecreme
korn fra 1 stang vanilje
Bagte jordbær og rabarber:
150 g smør
175 g hvedemel
1 spsk koldt vand
300 g rensede rabarber
200 g rensede jordbær i kvarte
125 g sukker (1½ dl)
1 spsk kartoffelmel
Pensling: sammenpisket æg

 
Frosne vaniljetoppe: Stil kartonen med Karoline's VanilleCreme i fryseren i ca. ½ time.
Beklæd en bakke eller et fladt fad med bagepapir.
Hæld creme og vaniljekorn i en skål og pisk blandingen med en håndmixer ved hurtigste hastighed i ca. 3 min.
Kom cremen i fx en sprøjtepose og pres cremen ud så den danner ca. 65 små toppe på bagepapiret.
Stil dem i fryseren i mindst 3 timer. Dæk toppene til når de er frosne.

 
Bagte jordbær og rabarber: Smør en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
Skær smørret i mindre stykker og smuldr dem i hvedemelet.
Saml hurtigt dejen med vand.
Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Rul dejen ud til en plade (ca. 20 x 30 cm).
Skær 2 strimler (ca. 4 x 30 cm), og læg dem i tærteformen - op langs kanten.
Skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Kom jordbær og rabarber i formen.
Bland sukker og kartoffelmel sammen og drys det over frugten.
Skær resten af dejen i lange strimler, og flet dem oven på frugterne som et gitterværk.
Tryk evt. dejen sammen i kanten med en gaffel.
Pensl dejen med æg og bag midt i ovnen ca. ½ time ved 225°.

 
Ved serveringen: Server bagte jordbær og rabarber lune med halvdelen af vaniljetoppene, og gem resten til en anden lejlighed.
Tips: De frosne vaniljetoppe kan anrettes på et fad og stilles i fryseren indtil serveringen. En sprøjtepose kan erstattes af en kraftig plastikpose beregnet til madvarer. Klip et lille hul i hjørnet af posen.

 
Energiindhold pr. portion: 3472 kJ
Energifordeling: Protein: 6%, Kulhydrat: 47%, Fedt: 47%
Fryseegnet: Ja, Tilberedningstid: 60+ min

 
Frokostforslag
Stegt flæsk med persillesauce + Frosne vaniljetoppe
Rygeostsalat
2,5 dl cremefraiche 9%
100 g rygeost 10% (40+)
4 spsk klippet frisk purløg
240 g radiser i tynde skiver (ca. 4 dl)
½ tsk groft salt
4 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 175 g)
friskkværnet peber
Tilbehør: 240 g groft rugbrød og hele radiser

 
Rør fraiche og rygeost sammen. Tilsæt purløg, radiser, bladselleri, salt og peber. Stil rygeostsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Ved serveringen: Rør salaten op og anret den i en skål.

 

Energiindhold pr. portion: 1273 kJ
Energifordeling: Protein: 14%, Kulhydrat: 57%, Fedt: 29%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min 


Sjov info: Vidste du, at persille har været dyrket i mere end 2000 år og således er en meget gammel kulturplante. Det kan du læse mere om her.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her