Logo

Stikkelsbær- og hyldeblomster med smuldredej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbær- og hyldeblomster med smuldredej

 

Stikkelsbær og hyldeblomster har samme sæson og passer overraskende godt sammen. Kombinationen giver en helt tredje smag lidt hen ad de store muscat-druer, som bruges til den gode søde muscatvin.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 25 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

10 g smør

500 g stikkelsbær

4-6 hyldeblomstskærme

125 g sukker

75 g hvedemel

1 knsp salt

50 g nødder

50 g smør

Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis

*

 

Tænd ovnen på 220 °C og smør et ovnfast fad med smør.

Nip stikkelsbærrene og skyl dem.

Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle.

Træk blomsterne af stilkene og vend dem sammen med stikkelsbær og sukker.

Fyld det i fadet.

Bland mel, salt, hakkede nødder og smeltet smør.

Læg dejen over frugten og sæt fadet i ovnen i 20-25 min.

Server desserten varm eller lun med det valgte tilbehør.

 

Stikkelsbær- og hyldeblomster med smuldredej


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 724 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?