Logo

Stikkelsbær- og hyldeblomstparfait

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbær- og hyldeblomstparfait

 

Det gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson, der som regel kun varer et par uger. Her får du en spændende opskrift der giver 1 liter

Arbejdstid: 45 min. Kogetid. 15 min. Frysetid: 4 timer

 

#

400 g stikkelsbær

100 g sukker

4 skærme hyldeblomster (eller 3 spsk tørrede hyldeblomster)

4 pasteuriserede æggeblommer

50 g sukker

1½ tsk majsstivelse

2½ dl piskefløde

*

Nip stikkelsbærrene, og skyl dem grundigt.

Kom dem i en gryde med sukker, og giv dem et opkog under omrøring.

 

Læg hyldeblomstskærmene i gryden, og lad frugten simre helt mør - ca. 10 min.

Tag hyldeblomststilkene op, og purer frugten gennem en sigte (eller med en blender).

 

Pisk æggeblommerne sammen med sukker og majsstivelse i en gryde, og pisk stikkelsbærpureen i.

Pisk det over medium varme, til det tykner og lige når kogepunktet.

Hæld det straks over i en stor skål, og lad det afkøle.

 

Pisk fløden til skum, og vend det i stikkelsbærcremen.

Hæld det over i en form, og frys den i mindst 4 timer.

Server parfaiten i skiver, eller lad den stå lidt i køleskabet, til den kan kugles.

 

Tip: Du kan også bruge koncentreret hyldeblomstsaft. Rør det i bærrene, når de er pureret gennem

sigten.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?