Logo

Svesker i portvin med sprød marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Svesker i portvin med sprød marengs

 

Dessert med svesker i portvin, marcipan, og mandler - øjeblikkelig fest i munden.

6 personer. Arbejdstid: 30 min. Iblødsætning: 5-12 timer. Bagetid: ca. 10 min.

 

#

250 g svesker

2 dl portvin eller solbærsaft

100 g ren rå marcipan

100 g mandelsplitter

 

Marengs:

3 æggehvider

75 g flormelis

½ tsk appelsin- eller citronsaft

 

Drys:

25 g flormelis

*

 

Bland svesker med portvin, og lad dem udbløde i mindst 5 timer.

Skær marcipanen i små stykker, og fordel dem i 6 ovnfaste portionsforme (evt. sylteglas) sammen med mandelsplitter og de udblødte svesker.

 

Pisk æggehvider, flormelis og appelsin- eller citronsaft i en skål over et næsten kogende vandbad. Pisk konstant, til massen bliver fast.

Tag skålen fra varmen, og pisk videre, til den er afkølet, evt. i en røremaskine.

 

Smør marengsen over formene med sveskeblandingen, og sigt flormelis over marengsen.

Sæt formene i et ovnfast fad med vand (et vandbad), og bag i ca. 10 min. ved 250 °C, til overfladen er lysebrun.

Server lun eller friskbagt.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 273 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lune svesker med marengslågTil dessert bages svesker med mandler og marcipan under et lag friskpisket marengs
• SvesketrifliDesserten er en trifli af marinerede svesker og en kogt vaniljecreme med ristede...
• Lune svesker med marengslågTil dessert bages svesker med mandler og marcipan under et lag friskpisket marengs
• CognacbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os