Logo

Syltet pære med hvidvinssorbet og chokoladeganache

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Syltet pære med hvidvinssorbet og chokoladeganache

 

Desserten er en nyfortolkning af Belle Helene (pære, is og chokolade).

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Køle/frysetid: 2 timer

 

#

4 syltede pærer

 

Chokoladeganache:

100 g mørk chokolade

¼ liter piskefløde

 

Hvidvinssorbet (kræver ismaskine):

½ liter vand 225 g sukker

2½ dl hvidvin uden fadsmag (fx Sauvignon Blanc fra Loire eller en hvidvin fra Alsace, fx Riesling)

 

Pynt: citronmelisse

*

 

Hak chokoladen, og smelt den i varm fløde.

Kog i 2 min., og sæt cremen koldt i 2-3 timer.

 

Kog vand og sukker, til sukkeret er opløst.

Sæt lagen i køleskabet, til den er helt kold.

Bland med hvidvin, og kør sorbeten i en ismaskine til fast konsistens.

 

Pisk den kolde chokoladecreme luftig med en håndmikser,

Anret halve pærer med kugler af hvidvinssorbet og chokoladeganache.

Pynt med citronmelisse.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 209 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pære Belle HeleneDenne klassiske dessert er blevet lavet i mindst 150 år og har fået sit navn fra Jacques...
• Pærer ConferencePæren er moden først i oktober og har form som en nissehue, er aflang, middelstor og med...
• Toast med pære og blåskimmelostFrokost, eftermiddagssnack eller dessert - pære, blåskimmelost og nødder er en god...
• MynteisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os